29 travnja, 2014

Orgazam je lijek i put do dobra zdravlja



Jesu li orgazmi ključ dobra zdravlja i prevencija zloćudnih bolesti? Ako je vjerovati nekim istraživanjima – jesu!ako ponegdje još tabu, orgazmi su sasvim prirodna pojava koja blagotvorno djeluje na ljudske zdravlje. Mnoga su istraživanja pokazala da orgazmi smanjuju šanse za obolijevanje od, primjerice, raka dojke ili nekih drugih vrsta karcinoma.

Orgazam dokazano liječi bol!
Brojna su istraživanja pokazala kako orgazmi pridonose boljem podnošenju boli. Točnije, umanjuju bol čak i kada je riječ o boli prilikom rođenja djeteta prirodnim putem. Orgazmi umanjuju glavobolju, bol uslijed lomova i svih drugih uzroka koji znaju izazvati snažnu bol.

Orgazam liječi i srce
Orgazmi su dobri i za zdravlje srca. Tijekom orgazma dolazi do otpuštanja mnogih hormona, a neki od njih prirodno čiste arterije. Poznato je da čiste arterije provode više krvi do srca i ono bolje radi te je manji rizik od razvoja srčanih bolesti. Nekoliko je istraživanja pokazalo da ljudi koji češće doživljavaju orgazme manje obolijevaju od srčanih bolesti.

Orgazmom protiv karcinoma dojke
Orgazam definitivno pridonosi zdravlju grudi. Neka su istraživanja pokazala da orgazmi sprečavaju nastanak karcinoma dojke, i to ne samo kod žena, nego i kod muškaraca. Oksitocin koji nastaje tijekom orgazma sprečava nastajanje kancerogenih stanica. Dakle, što više orgazama, to više oksitocina i manje šansi za razvoj karcinoma.

Orgazmom protiv karcinoma prostate
Nekoliko je istraživanja pokazalo da muškarci koji su imali aktivan seksualni život od dvadesetih do kasnih četrdesetih godina imaju manje šanse za obolijevanje od raka prostate. Inače, redovitim seksualnim životom smatra se prosječno četiri orgazma tjedno. Šanse za razvoj raka prostate smanjene su za trećinu, ali i to je dovoljan razlog da nastojite doživjeti što više orgazama.

Nema komentara:

Objavi komentar