24 travnja, 2014

Alkohol u prahu počinje osvajati svijet, od čaše vode do dobre cuge u tren

Pošto nam konzumacija alkohola u obliku tekućine i pare postala malo previše monotona, logično je da će sljedeći korak biti alkohol u prahu!
alkohol
Malo bolji poznavatelji i zaljubljenici u alkohol, te oni koji vole putovati svijetom, vjerojatno su se već susretali s nekim oblikom alkohola u prahu. Primjerice, u Njemačkoj možete naletjeti na proizvodSubyou, Nizozemci imaju Booz2go, a čak su i Ameri prije par godina pokušavali nešto skemijati. Ipak, američka je vlada tek sada službeno odobrila ukupno sedam verzija proizvoda nazvanog Palcohol(apsolutno grozna izvedenica riječi Powdered Alchohol), koje će na tržište plasirati tvrtka Lipsmack LLC.
O čemu se tu zapravo radi? Alkohol u prahu su molekule alkohola uklopljene u molekule šećera, koje dodatkom vode (pa čak i vlage) tvore otopinu etanola i glukoze. Ovaj je prah tako dovoljno samostaviti u čašu s vodom ili posuti po vrućem jelu i za nekoliko trenutaka možete uživati u slatkim okusima vašeg omiljenog pića. Za sada postoji ukupno sedam različitih okusa, od Kamikaze shootera i ruma do Cosmopolitana i Margarite, a ako se ovaj oblik pokaže uspješnim, vjerujemo da slijedi još na desetke novih pića.

Nema komentara:

Objavi komentar