Znanost Ženski kondomi: Budućnost seksa?
Nakon ismijavaju kao poput plastičnu vrećicu s erotskom žalbe meduza, ženski kondom je se iznova kao sljedeća velika stvar u sigurnom seksu. Emily Anthes istražuje.

1. Uzbuđenje

Godine 1987, američki farmaceutska izvršni zove Mary Ann Leeper odletio u Kopenhagenu kako bi se iz prve ruke pogledati što je mislila da bi moglo biti svjetski sljedeći veliki zdravstveni inovacija. Nije se očekivati ​​da će ga pronaći skriven unutar stare cigare kutiji.
Kad je stigla u staroj seoskoj kući u vlasništvu danske liječnika i izumitelja Lasse Hessel, on je otvorio vrata s cigarom u ustima. Zatim je dohvatio kutiju. "Unutra su sve te sitnice - metal, plastika, sve različite vrste stvari," Leeper sjeća. "Duboko sam udahnuo i pomislio," Sveta majka - ono što sam ja uvalio? '"Nekako, ove sitnice stati zajedno da se formira spravu da žene mogu nositi za vrijeme seksa kako bi se spriječilo trudnoću i spolno prenosive infekcije - svjetski Prvi ženski kondom. Ženski kondomi: zadovoljiti pretke
Prezentacija je možda bio nekonvencionalan, ali Leeper i njezini kolege u Wisconsinu Pharmacal imao velike nade za Hessen invencije. "Kriza AIDS-a u SAD-u je samo u potpunosti priznaju, i bilo je jasno nam je da za žene da imaju proizvod koji se može koristiti kako bi se zaštitili i sami će biti dobra stvar", kaže Leeper.
Doista, kad Wisconsin Pharmacal napokon uveo ženski kondom u SAD-u 1993, stručnjaci za javno zdravstvo ga pozdravili kao igra-izmjenjivač. Kondom, poliuretanska torbica umeće u vaginu prije seksa, bi zaštitili žene od spolno prenosivih bolesti, čak i ako su njihovi muški partneri odbio nositi kondome.
Tehnički, ženski kondom radi. Kada se pravilno koristi, smanjuje kod žena rizik od zaraze HIV-om za oko 94-97 posto svaki put je imala seksualne odnose, prema procjenama. Studije pokazuju da što ženski kondomi dostupni uz mušku inačicu povećava postotak seksualnih radnji koje su zaštićene, a smanjuje učestalost spolno prenosivih infekcija.
Ipak, dva desetljeća nakon toliko proslavljenog uvod, ženski kondom još uvijek ne živi do svojih potencijala. Manje intuitivan i upoznat nego muški kondom, uređaj jednostavno nije upotrijebio. Novinari ga ismijavali, liječnici ga ignorira, a žene ga izbjegavaju, tvrdeći da je kondom bio neumoljiv estetski i tehnički teško svladati. Danas, samo 1,6 posto svih kondoma raspoređenih diljem svijeta su ženski kondomi.
Tu može biti napokon otvara za promjenu ženskog kondoma sudbinu. Za nekoliko godina, nekolicina znanstvenika, inženjera i poduzetnika su mirno petljaju s uređajem. Njihovi napori sada sazrijevaju i asortiman redizajniranih i nanovo ženske kondome počinju napraviti svoj put na tržištu. Uvođenje novih, više user-friendly proizvoda - zajedno s obnovljenim naporima za promicanje tehnologiju oko svijeta - može se konačno pozicioniranje ženski kondom za proboj.

2. Visoravan

Od samog početka, ženski kondom bio težak projekt - daleko teže nego Leeper nadali. Nakon kupnje prava na tehnologiju, Leeper i njezini kolege u Wisconsinu Pharmacal potreban da bi se Hessel je prototip u tržišni proizvod. Nakon nekog ugađati, oni završili s tankim poliuretanske torbicu s fleksibilnim prsten na svakom kraju. Žena bi ugradio uređaj pritisui prsten koji sjedi u zatvorenom kraju torbicu i gura u njezinu vaginu. Nakon proširio unutar vagine, taj unutarnji prsten će zadržati kondom na mjestu. Veći prsten na otvorenom kraju torbicu će sjediti izvan vagine, pokrivajući vanjske genitalije. Kad čovjek ejakulirao, interna kondom torbica bi zamku svoje sjeme, sprečavanje trudnoće i spolno prenosivih infekcija.
No, prije nego što Wisconsin Pharmacal mogao staviti kondom na tržištu, što im je potrebno odobrenje američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Zbog ženski kondom je posve nova vrsta proizvoda, FDA je odlučio da ga regulira kao klasa III medicinskih uređaja, kategoriju koja je obično rezervirana za rizičnoj medicinske opreme, kao što su pacemakera i nekih lasera koji zahtijeva najvišu razinu regulatornog dubinsko ispitivanje. (FDA svrstava mužjak kondome klase II uređaja, tako da su manje podložni kontroli ne zahtjevaju odobrenje prije stavljanja na tržište.)
To je šest godina za ženski kondom u vjetar svoj ​​put kroz regulatorni sustav, a kada Vlada konačno odobrila, 1993, Leeper udahnuo uzdah olakšanja. "Mislio sam da je najteži dio je bio idući u biti uzimajući kroz FDA jer je bilo jako teško, a oni se stalno mijenjala specifikacije, zahtjeve, kliničke studije, "kaže ona. No, ona je bila u krivu. Teži dio bio samo početak.
Kao Wisconsin Pharmacal spreman lansirati Reality ženski kondom u SAD-u (to će ići prema drugim brand imena u drugim zemljama), oni su sve standardne aranžmane, zapošljavanje prodajne predstavnike u posjet medicinske prakse i puštanje u pogon veliki oglašavanja tvrtka na tržištu proizvoda izravno potrošačima. "Učinili smo sve Kontrolni popis stvari koje ste trebali učiniti," kaže Leeper. "I mi je pao ravno na našem licu."
Izazov, dijelom, bila era, a javnost je gadljivost o seksu povezanih proizvoda. "U tim danima, ne mogu govoriti 'kondom' naglas," Leeper sjeća. "Muški kondomi su označeni kao 'gumice'. Rekli ste ih šapatom i oni su održani iza pulta od strane ljekarnika." I iako je kriza AIDS bjesnio, za mnoge američke žene, rizik od zaraze HIV-om je apstraktno, nešto što se dogodilo s drugim ljudima, a ne na njih. Dok su žene u fokus grupa je rekao da se svidjela ideja o kondomima, prema Leeper, "kad je došao guranje gurati, kada su bili u toj sobi, ženski kondom je bio na blagovaonici stol".
Bilo je i drugih prepreka, previše. U kondomi koštati koliko 5 $ komad, u usporedbi s muškim kondoma, koje obično može biti je za $ 1 ili manje. Krissy Ferris prisjeća rasprave o ženskim kondoma dok je bila studentica na Oberlin College u Ohiu, ali cijena je zastrašujući. "Nisam zapravo pokušavaju jedno dok nisam dobio besplatne uzorke," prisjeća se Ferris, koji sada radi u medicinskoj praksi u Clevelandu, Ohio. "Hoću li se kupiti šest dolara vrijedan kondoma probati ovo nekoliko puta? Čini se kao možda i ne. Postaješ muških kondoma besplatno posvuda kada ste u svojim 20-tim."
Štoviše, ženski kondom je, iskreno rečeno, čudna. Za razliku od muškog kondoma, koji se prodaje smotati i komprimirani, ženski kondom je došao potpuno otvoren. Žene i muškarci podjednako su isključeni od strane nepoznate, velike, plastične vrećice poput uređaja su zatekli kad su odvezao paket. Iako neke žene na kraju došao do sviđaju kondome, tu je definitivno krivulja učenja, a čak jedna trećina do jedne polovine žena imala poteškoća da ih umetnuti.Jednom u mjestu, kondom je imao tendenciju da cvile ili šuštanje tijekom seksa.
Mediji skočio na tim prigovorima, i sasvim skewered ženski kondom. Oni ismijavaju svoje estetike s naizgled neograničene kreativnosti. Kao sociolog Amy Kaler pripovijeda u svojoj 2004 papir na kondom uvodu , novinari usporedili proizvod: "meduza, a veksiloid u obliku čunja, vatrogasno crijevo, a debelocrijevna torbu, a baggie, gumenih čizama, a concertina, plastičnu zamrzivača torbu, nešto za retka, Boston je Inner Harbor s, križanac epruvetu i gumene rukavice, Edvard Munch je Scream , nešto dizajniran za ženski slona, ​​nešto iz znanstvene fantastike crtić Jetsons , kabanica za slinky igračku, ili ' čudna koristi kazniti pale djevice u mračno doba. '"
Iako tretman medija bila posebno oštra, novinari "su branje gore na ono što su pravi dizajn pitanja od prve generacije ženskog kondoma", kaže Kaler, docent na Sveučilištu u Alberti u Kanadi. "Nije to bila najljepša stvar na svijetu. Bilo je lako ismijavati. To je vrsta smijali iz postojanja prije nego što stvarno je dobio priliku za polijetanje."
Ipak, postoje znakovi da je Wisconsin Pharmacal bio na tragu nečega. Godine 1995, dvije godine nakon donošenja kondom na tržištu, Leeper dobio poziv od dužnosnika na Zimbabvea Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi djece. Zdravstveni radnik primio peticiju kojom su zahtijevali da Vlada Zimbabvea donijeti ženski kondom u zemlji. To je potpisalo 30.000 žena.
Iako Leeper početku zamislio prodaji ženski kondom u američkom privatnom sektoru, poziv iz Zimbabvea, u kombinaciji s kondomom lošeg prijema u SAD-u, potaknuo je tvrtku pomak tečaja.
Međunarodni neprofitne grupe i organizacije za pomoć su odavno veliki kupci muških kondoma. Populacijski fond Ujedinjenih naroda (UNFPA), Američka agencija za međunarodni razvoj, stanovništvo Service International i drugih redovito kupiti muških kondoma u rasutom stanju, a zatim ih donirati - ili ih prodati na duboko povlaštenoj cijeni - za klinike i programe koji služe osobito visok- rizične populacije.
Godine 1996, Wisconsin Pharmacal promijenio ime u žensko zdravlje društva i počeo da se usredotočite na ovom globalnom javnom sektoru, u suradnji s vladama, globalne zdravstvene organizacije i agencije za pomoć kako bi dobili kondome u ruke rizične žene u zemljama s niskim dohotkom . Ženski kondom je postao posebno važan alat u nekoliko zemalja subsaharske Afrike, gdje je, u ranim 2000-ih, 60 posto novih HIV dijagnoza sagrađenim žena, koje često ugovorene virus preko svojih dugoročnih partnera.
Strpljenje Kunaka, koji je predavao njegu i primaljstvu studente u Zimbabveu, kada je prvi put čuo za ženske kondome, i predobro znala te rizike. Dvije od njezinih rođaka umro od AIDS-uzroka, a još tri člana obitelji bilo je zaraženo HIV-om. Kao i mnoge druge žene, ona nije bila u početku impresionirani ženski kondom. "Kad sam prvi put vidio jedan moj neposredna reakcija bila je:" Wow! Kakav je to ostane unutra s pokretom penisa? '", Prisjeća se. "Mislio sam da će to biti klizna i izvan i što neuredan čin! Također sam mislio plastični će se raspasti u meni izaziva nelagodu."
Ali Kunaka osumnjičen njezin partner u vrijeme nevjeran i bio - u njezinim vlastitim riječima - "opsjednut o seksualnom higijenom", pa je odlučila dati ženski kondom metak. To ne ide dobro u početku. "Imao sam problema ga se stavlja i osjetio nelagodu od unutarnjeg prstena," kaže ona. Polako, nakon malo vježbe, ona je dobio dokučiti ga. Kunaka čak došao bih uređaja, posebice "činjenicu da ne moraju prositi moj partner koristiti kondom".
Ona je postala žena-kondom pretvoriti. "U mom afričke kontekstu, u kojem su ljudi na slobodi imati što više partnera jer oni mogu imati, daju mi ​​snagu da pregovaraju za sigurniji seks", kaže ona. Ona je čak i otišao na da biste dobili posao kao kondomima i voditelj obuke za populacijske Service International Zimbabveu, a sada provodi svoje dane širili riječ o ženske kondome za muškarce i žene diljem zemlje.
Ženski kondom dobio bolji prijem u Africi nego što je imao u SAD-u, a kako Žensko zdravlje tvrtka nastojala proširiti svoj ​​globalni doseg, to praćka svoj ​​izvorni proizvod, prebacivanje iz poliuretanske kondom na jedan izrađen od nitril, istog materijala u mnogim medicinskim rukavicama. Nitrilne kondom, nazvao FC2 , je znatno jeftiniji od svog prethodnika poliuretana, danas poznatiji kao FC1, ali i manje glasan tijekom seksa. U 2007, UNFPA 'pre-kvalificirani' FC2, što je pravo, za kupovinu od strane javnog sektora agencije, i između 2007 i 2010, broj ženske kondome distribuiranih globalno udvostručila 25 milijuna do 50 milijuna.
Nije loše za uređaj za kontracepciju koja je usporedio s The Scream, ali to je još kap u moru u odnosu na muške kondoma. Za svaki ženski kondom da glavne donatorske organizacije kupuju, kupuju 71 muških kondoma. I premda su ženski kondomi dobio jeftinije, cijena ostaje ograničavajući faktor. Agencija za pomoć kupnje FC2 u rinfuzi će platiti bilo gdje od 0,55 dolara do 0,88 dolara po kondom, ali može doći muških kondoma za samo 0,02 dolara komad.
U mnogim klinikama u zemljama s niskim dohotkom, opskrba ženskih kondoma može biti nedosljedni, a situacija nije puno bolja u privatnom sektoru. Dok ljekarna police prelijevati muških kondoma za svaki zamisliv vrste - rebrasti, optočen, Ultratanki, zagrijavanje, aloe obogaćena, neon ružičaste, sjaj-in-the-tamno, bubblegum-okusom - to može biti teško pronaći ženske kondome za prodaju na sve.
Više od dva desetljeća nakon što je prvi ženski kondom udariti police, to nije točno revolucija koja stručnjaci za javno zdravstvo imao na umu.

3. Orgazam

Za gotovo 40 godina, PUT , globalno zdravlje neprofitna sa sjedištem u Seattleu, Washington, radikalno ponovnom osnovne medicinske tehnologije. Dizajneri i inženjeri Grupe, na primjer, stvorio Uniject: štrcaljki unaprijed učitan s jednom dozom cjepiva. Oni su izgradili jedan-veličina-odgovara-svima dijafragmu, uklanjanju potrebu za žene posjetiti liječnika kako bi se jedan posebno opremljena. I oni izmislili prijenosni, ručni ljestvicu da zdravstveni radnici mogu donijeti na kućna dostava. Razmjera ne zahtijeva struju, može se pročitati u mraku, te je decipherable čak rođenja polaznika s niskim pismenosti, što ga čini lako identificirati s premalom djecu.
U kasnim 1990-ih, PUT okrenuo svoju pozornost na ženski kondom. "Žensko zdravlje Tvrtka je fantastičnu stvar", kaže Maggie Kilbourne-Brook, Program časnik u PATH. "Oni su stvorili proizvod koji nikada nije postojao, a dobio je odobren, a dobio je registrirana i prodali u više od 100 zemalja. Oni zapravo promijenilo ljudi percipiraju ono zaštita barijera moglo biti." No kao što je postalo očito da su kondomi nisu sasvim živi do svoje potencijale, neki stručnjaci počeli razmišljati da je možda radikalan makeover bilo u redu. "U razvoju proizvoda", kaže Kilbourne-Brook, "Mi uvijek očekuju prve generacije uređaja će morati biti poboljšana."
PATH se ponosi svojim user-centered procesa dizajna, i tako, u nastojanju da se stvori ženski kondom da žene bi želite koristiti, one na PATH odlučili učiniti nešto kako radikalna i očigledan: konzultirajte stvarne žene. Godine 1998, PUT počeo sazivanja fokus grupe u četiri zemlje - Južna Afrika, Tajland, Meksiko i SAD - pita žena i muškaraca što misle o ženskim kondomima i što žele od njih.
Od Durbanu u Seattleu, ispada da želi korisničkih su prilično osnovne: "proizvod koji je trebao biti jednostavan za korištenje, lako umetanje, stabilna tijekom upotrebe", kaže Kilbourne-Brook.Plus, "ako je bilo moguće, oni su htjeli nešto što je više estetski ugodan".
Ovi zahtjevi postali su vodeća načela za dizajnera i inženjera koji rade na putu je razvoja proizvoda laboratorij u Seattleu. Tim je vodio iterativni, multi-korak proces projektiranja, izgradnje prototipa potencijalnih novih kondoma u laboratoriju, a zatim ih slati na heteroseksualne volontera u svakoj od četiri zemlje. Te su žene i muškarci korišteni i pregledao svaki model, dijeleći svoje dojmove s istraživačima, a parovi dobila uzorke neki od naprednijih prototipova isprobati u svojim sobama. Proizvodni dizajneri koriste povratne informacije kako bi oplemenili - i ponekad posve promisliti - svoje dizajne i zatim poslali nove, prepravljati modele na daljnje testiranje.
Rani generacije ženske kondome oslanjali na prstenu dizajnom temeljenom. Jedan od prvih prototipova putu bila je slična, s poliuretanski torbicu usidren između dvije fiksne prstena.Međutim, neke žene su izvijestili da je bilo teško gurnuti unutarnji prsten u vaginu - isti prigovor često se o FC1 i FC2 - a to je bilo bolno jednom unutra. "Uređaj je stabilan, ali neugodno", jedan meksički tester prijavio. Dakle PUT odlučio ukinuti prstenje cijelosti. Oni nakratko testirao prototip koji bi mogao biti stavljen pomoću tampon cijevi aplikator, ali kondom nije rasporediti pouzdano.
Oni su proveli puno vremena govori o tome kako poboljšati umetanje. "Znamo iz perspektive korisnika, ako imate teško vrijeme prvi put pokušate koristiti uređaj, žena nikada ne može vratiti", kaže Kilbourne-Brook. "Željeli smo da se to nije samo jednostavan za korištenje, ali je potrebno da bude jednostavan za korištenje za nekoga tko nije nikad ga koristili prije."
Prema Kilbourne-Brook, konačni iskorak bio inspiriran povratne informacije od testera i istraživača u Tajlandu, koji je rekao: "Ne bi li bilo divno ako ste imali nekakav umetanja uređaja koji je pomogao da ga umetnite i onda je izašao iz način? "
Do 2003, oni su hit na rješenje: otapanje aplikator. Inženjeri su stvorili kondom koji je izgledao kao lijevak, s tankim list poliuretana koji suženim u zaobljenim vrhom. Ovaj savjet sadržane glavni vrećicu kondoma, srušila unutar kapsula koja se raspada. Za umetanje kondom, žene bi jednostavno gurnuti kapsulu unutra, na isti način na koje bih umetanje tampona. Nakon što je došao u dodir s vlagom vagine, kapsula bi istopiti - često u roku od 30 do 60 sekundi - ispuštanje punu vreću kondoma.
Dizajneri proizvoda daje stabilnost kondoma spajanjem četiri male, tanke komada od poliuretanske pjene s vanjske kondoma. Nakon torbica proširio, ove pjene komada smještena uza stjenke vagine, imajući kondom na mjestu. Kao i druge ženske kondome, model također sadržanu fleksibilni vanjski prsten s vanjske genitalije.
Od studenog 2003 do siječnja 2004, 60 parovi dobila uzorke ove prototip probati kod kuće. Oni su bili impresionirani. Osamdeset i osam posto žena, rekao je da je lako umetnuti i 97 posto, rekao je Torbica je stabilna tijekom seksa. Velika većina muškaraca i žena pitao rekao kondom je udobna, a 98 posto žena i 100 posto muškaraca, rekao je dopušteno za zadovoljavajući osjećaj za vrijeme seksa.
Trebalo je šest godina i više od 300 jedinstvenih prototipe, ali početkom 2004, PATH je pronašao svoj ženski kondom.
Konačni proizvod, koji put zove ženinih kondoma, je "samo sjajni dizajn", kaže Kaler, koji nije bio uključen u njegovu stvaranju. "Kada pogledate na to vizualno, to nije velika. Jasno je što učiniti s njom. A način na koji je to bio dizajniran s tim pjene jastučići znači da ne kretati."
Niz većih kliničkih ispitivanja - provedeno u Meksiku, Južnoj Africi, Tajlandu, Kini i SAD-a - što je ojačalo PUT naći u svojoj početnog ispitivanja, s korisnicima izvješćivanje da žene Kondom je udoban, stabilan i jednostavan za umetanje. Nekoliko istraživanja su otkrili da su i muškarci i žene imaju tendenciju da se kao ženin kondom bolji od FC1 i FC2. Glavni prigovor Users 'je da to ne dolazi pre-podmazan, kao FC2 radi. Umjesto toga, svaki kondom dolazi s paketom mazivo koje korisnik može prijaviti se.
U 2011, ženin Kondom dobila pečat odobrenja iz Šangaja za hranu i lijekove, a trenutno je u razmatranju od strane UNFPA, odobrenje se očekuje u 2014. U međuvremenu, ograničene količine već se prodaju u Kini i Južnoj Africi.
Ženino Kondom nije samo novi ženski kondom na sceni. U 2012, UNFPA pre-kvalificirani Amor, koji je proizveden od strane indijskog kondoma tvrtke. Amor oslanja na prstenastom pjene spužve uvučen u zatvorenom kraju kondoma vrećice za unutarnju stabilnost. Izrađena je od prirodnog lateksa, Amor može biti najjeftiniji žena još kondom, a sada je dostupna za kupnju u oba javnog i privatnog sektora.
Nekoliko drugih kondomi, svako malo drugačije u dizajnu, trenutno pod UNFPA pregled. Na primjer, Phoenurse, koja se trenutno prodaje u Kini, dolazi s dodatnom umetanja sticka. Zatim tu je gaćice kondom, u kojima kondom torbica je pričvršćena na par iskoristivih gaćice s otvorom iznad vagine. Prije seksa, žena može gurnuti kondom iznutra s prstom - ili čovjek može sa svojim penisom - bez njezine potrebe da skinu rublje.
A tu su još više dizajna u ranim fazama razvoja. origami Kondomi , sa sjedištem u Los Angelesu, u Kaliforniji, razvio je silikonski ženski kondom koji se odvija kao harmonika, kao da je gurnut u vaginu. Tvrtka je upravo završio malu fazu sam prihvatljivosti studije - u ukupnom poretku, sudionici radije origami kondom na FC2, iako su rekli FC2 osjetio stabilniji tijekom seksa. Tvrtka planira provesti veći klinički pokus ove godine.
Nije svaki proizvod će biti prava stvar za svaku ženu ili par, ali to je upravo točka. "U studijama koje smo učinili, što smo otkrili da neke žene će reći: 'Ja stvarno volim ovaj jedan, a ja ne volim ovo uopće'", kaže Mags Beksinska, direktor istraživanja u podjeli po majci, adolescent i zdravlje djeteta na Sveučilištu Witwatersrand u Južnoj Africi. "Postoje različiti aspekti koje privlače različite žene u različitim izvedbama. Dakle, to bi bilo dobro da postoji širi izbor."
Krissy Ferris, žena koja je u početku bio isključen po cijeni od ženske kondome, došao vidjeti svoje prednosti, a datira čovjeka koji je imao problema s održavanjem erekcije s muškim kondomom. "To je definitivno prepreka muškog kondoma, a ja nisam bio spreman na kompromis o korištenju metodu barijere", kaže ona. Ženski kondom je "low-stres" rješenje.
Tijekom godina, Ferris je pokušao nekoliko različitih proizvoda, uključujući FC1, u FC2 i VA wow , koja, kao Cupid, koristi unutarnju spužvu za držanje kondoma vrećicu na mjestu. Ferris je utvrdio da je ona poželjna VA wow jer spužva napravio je osjećati sigurnije tijekom seksa."Ako koristite nešto s tom željom za sigurnost, ima tu dodatnu mjeru sigurnosti je svakako pozitivno za mene," kaže ona. Ali FC1 i FC2 osjetio prirodnije, ona je priznao, a za neke žene, koje mogu biti važniji.
Postoje neki dokazi da sugeriše da žene imaju veću vjerojatnost da će imati siguran seks - i manje vjerojatno da će zatrudnjeti ili ugovor o spolno prenosive infekcije - kad veći izbor kontracepcijskih i barijera proizvoda je dostupna. Davanje ženama veći izbor u ženskih kondoma može povećati izgledi da oni izabrati bilo koji ženski kondom na sve. kondoma za analni seks?
U međuvremenu, muški kondomi su također uzimajući redizajn. U studenom 2013 Gates Foundation dodjeljuje 11 darovnice od 100.000 dolara za dizajnera, inženjera i znanstvenika s idejama za 'nove generacije' kondom - muško ili žensko - da bi bilo lakše i ugodan za korištenje.Pobjednički prijedlozi uključuju muški kondom koji se isporučuje s ugrađenim aplikatorom, omogućujući kondom biti uklonjena iz folije omot i obukao u jednom glatkom pokretu, i jedan-veličina-odgovara-svima muški kondom dizajniran stezati tijekom sex.

4. Rezolucija

Naravno, nadogradnja proizvod je samo prvi korak. Dok FC1 svakako imao svoje nedostatke, oni nisu bili jedini razlog da ženski kondomi nije poletjeti. "Neke tehnologije su teže od drugih", kaže Laura Frost, partner u globalnom zdravlju uvide , istraživanje i konzalting tvrtka. "U usporedbi s drugim proizvodima, gdje postoji jedan veliki problem, kao što su dostupnost ili svijesti, i ovaj je imao tih prepreka u svakoj fazi."
Zato, za ženski kondom da uistinu proboja, zagovornici će morati ulagati u sveobuhvatne marketinške i obrazovnih kampanja na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini. "Potrebno je više od samo stavljajući ga na polici", kaže Susie Hoffman, izvanredni profesor epidemiologije na Sveučilištu Columbia u New Yorku.
Ženski kondomi ostati manje izravan od muških kondoma, a jedan od glavnih lekcija u posljednja dva desetljeća je da žene često je potrebno malo treninga da ih koristiti pravilno. To znači da liječnici i savjetnici mogu učiniti više nego jednostavno reći žene koje postoje ženski kondomi - oni će morati dati im priliku da praksu umetanja jednog, bilo na prsni modela ili na sebe.
Osim toga, žene svibanj trebate pomoć figuring out kako započeti tu temu sa svojim muškim partnerima. Iako su kondomi dobio pohvale za što žensko-pokrenuo, oni nisu posve nevidljiva, a većina ljudi će primijetiti ako njihovi partneri su ih nosi. "U mnogim slučajevima, ona vjerojatno htjeti spomenuti da joj je partner prije seksa da je to novi proizvod koji će ona pokušati", kaže Hoffman. "U idealnom slučaju tu će biti nekakav razgovor o tome, a žene trebaju pomoć u figuring out kako to učiniti."
Muški partneri također su potencijalno tržište. "Ljudi vjerojatno osjećaju, kad se to zove 'ženski kondom', da to nije nešto što je za njih", kaže Mags Beksinska. Ali, "nema razloga da se čovjek ne bi trebao uzeti jednu i donijeti ga kući i to predstaviti svojim partnerom". Zapravo, dodaje ona, nakon što ljudi naviknuti na ženski kondom, često ga vole više ograničavajuće mušku verziju. Ženski kondomi čak povećati seks za neke ljude: vanjski prsten može koristiti kako bi stimulirala klitoris, dok je unutarnji prsten od nekih projekata može naletjeti pleasurably protiv vrha penisa.
Ženski kondom može ostati teško prodati, ali dobra vijest, kažu stručnjaci, je da sada postoji više organizacija pokušavaju napraviti igralište. "Sad smo vidjeti puno veću koaliciju zagovornika, što je ono što nam treba", kaže Frost. Neke postojeće agencije, od kojih su najpoznatiji UNFPA, pojačale svoju potporu, dok su prvaci stvorili su niz novih zagovaranja i podizanja skupinama, uključujući i Nacionalnog ženski kondom koalicije u SAD-u, i na opći pristup ženske kondome Zajedničkog programa, sa sjedištem u Nizozemska.
Uz to, kondom pristaše su uzimajući više kreativne u svojim promotivnim naporima, uspostavljanje Global ženski kondom dan - prvi je održan 12. rujna 2012 - i drži ženski kondom-tematske modne revije i filmskim festivalima. Nekoliko organizacija su se okrenuli saloni i brijačnice u Zimbabveu, Malaviju, Kamerun i drugdje u ženskim distribucijskim centrima kondom, trening frizera za promicanje i prodavati proizvod za obje muške i ženske klijente. I sve-out mediji blitzes u Africi - u kojoj su kondomi promoviraju se na plakatima, televiziji i radiju - nahraniš oštar porast potražnje.
"Mislim da su ljudi vrsta otpisuje ženskog kondoma", kaže Beth Skorochod, viši tehnički savjetnik u populacijske Service International . "No, sada ljudi počinju reći, 'U redu, s više konkurencije i više interesa, možda je ovo zaslužuje još jedan pogled'."
Postoji čak i svibanj biti nade za hard-to-ispucati privatnom sektoru u zemljama s višim prihodima. Nakon pobjede odobrenje FDA za FC2 u 2009, Žensko zdravlje Društvo lansirao ženski kondom u SAD-u, stvarajući ženski kondom kampanje i programe u nekoliko velikih američkih gradova, uključujući New York, San Francisco i Washington, DC.
Neki lokalni američki skupine također su na početku postavili temelje za budućnost. Osoblje uChicago ženski kondom kampanje sada pokaže uzorke neke od najnovijih proizvoda - uključujući Cupid a Ženske kondom - u svojim treninzima i obrazovanja. Cilj je da se uvjerite da su zdravstveni radnici i potrošači će biti upoznati s proizvodima, ako i kada se pojave u SAD-u.No, tu je dodatna prednost. "Iskreno što to i čini se da to pomaže njegovati novi ženski kondom zagovornike", kaže Jessica Terlikowski, koji koordinira Chicago ženski kondom kampanje i Nacionalni ženski kondom koalicije. Vidjevši ostale proizvode, kaže ona, može potaknuti žene pitati: "Kako mogu dobiti to? ' 'Zašto ne moramo to ovdje?' Ljudi se ne može tražiti ili zahtijevati ono što oni ne znaju o tome. "
Žene bi uskoro imati izbor od onoga što se kondom. Znanstvenici su u razvoju intervencije koje će biti doista nevidljiva žena partnera: usmeni antiretro tablete i vaginalne gelovi koji sprječavaju HIV. Unatoč ogromnom uzbuđenja okolnih tih lijekova, oni neće biti čarobne metaka bilo, i javno zdravlje zajednice će i dalje morati uhvatiti u koštac s teškim pitanjima obrazovanja, pristup i privrženost. U 2013, na primjer, znanstvenici su najavili da kliničko ispitivanje dvaju različitih prevencije HIV pilule i jednom vaginalni gel , provedena među ženama u tri afričke zemlje, nije uspio, jer žene nisu koristili lijekove redovito.
Takvi rezultati su što je sve očitije da je globalna borba protiv HIV-a i drugih spolno prenosivih bolesti je vjerojatno da će je osvojio s bilo koje tehnologije, bez obzira koliko je elegantno dizajnirana. Umjesto toga, to će zahtijevati arsenal oružja, raznolik niz alata koji omogućuju ženama i muškarcima kako bi zaštitili sebe. Ženski kondom nikad ne može biti tako jeftin ili kao popularan kao muški kondom, ali to ne znači da nema ulogu.
Među onima koji su optimistični glede budućnosti ženski kondom je je Lasse Hessel, Danski liječnik koji je sve to počelo. Kondom je prvaci napravili neke pogreške u ranim godinama, Hessel, kaže, ali on je ohrabren nedavnim oživljavanja interesa i novih proizvoda koji su udaranje policama. U stvari, on želi drugi izumitelji su redizajnirana svoj kondom prije, pogotovo jer je bilo toliko prostora za poboljšanje: "Kako se moj ružni, nezgrapni ženski kondom biti gore" Kaže Hessel. "To može samo dobiti puno bolje."