07 ožujka, 2014

FIFA trofej SP stigao u BiH: Fudbal je igra u kojoj je sve moguće

Trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva, jedan od najpoznatijih i najprestižnijih sportskih simbola na svijetu, stigao je u BiH.

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC
Foto: Dženan KRIJEŠTORAC
Foto: Dženan KRIJEŠTORAC
Foto: Dženan KRIJEŠTORAC
Za čelnike FIFA važno je što je trofej u našoj zemlji, a zadovoljstvo nije krio ni Elvedin Begić, predsjednik N/FSBiH, koji je zahvalio zmajevima i selektoru Safetu Sušiću što su omogućili da i naša zemlja bude dio priče na Mundijalu, a samim tim i dolasku ovog prestižnog trofeja.

"Mali broj naših navijača ove godine će putovati u daleki Brazil da bi uživo navijali za reprezentaciju i učestvovali na tom svojevrsnom fudbalskom festivalu. Fudbal je igra u kojoj je sve moguće i to je jedan od razloga zašto ga volimo. Coca-Cola je prvi put dovela trofej u BiH, ali ćemo glasno i iz srca navijati za zmajeve nadajući se da je moguće da ga zahvaljujući njima ovdje vidimo još jednom", poručio je Begić.

Bh. građani FIFA trofej prvi put u historiji moći će vidjeti u naredna dva dana u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu. Izložba se za posjetioce otvara u petak, 7. marta, u 13 sati i traje do subote, 8. marta, do 21 sat. Sve zainteresirane na putu ka izloženom trofeju očekuju brojni sadržaji koje neće ostaviti ravnodušnim ni djecu ni odrasle. Svi posjetioci kao trajnu uspomenu dobit će fotografiju s trofejem.

Inače, trofej je u Sarajevo stigao avionom FIFA i Coca-Cole iz Praga, a do SP će obići 90 zemalja svijeta. Čast da otkrije i javnosti prezentira trofej pripala je Željku Komšiću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, i predstavniku FIFA Pekki Odriozolu.

Nema komentara:

Objavi komentar