07 ožujka, 2014

Slaba igra Zmajeva: Egipat slavio sa 2:0, oprostio se Samir Muratović

U prijateljskoj utakmici u Innsbrucku, BiH je poražena od Egipta sa 0:2. Loši, bezidejni Zmajevi nisu pošteno ni pogledali ka protivničkom golu, dok su Faraoni sa dva pogotka u drugom dijelu došli do pobjede. Od reprezentativnog dresa oprostio se Samir Muratović.


Foto: M. TUNOVIĆ
Foto: M. TUNOVIĆ
Foto: M. TUNOVIĆ
Foto: M. TUNOVIĆ
Foto: M. TUNOVIĆ
Foto: M. TUNOVIĆ
Foto: M. TUNOVIĆ
Foto: M. TUNOVIĆ
Foto: M. TUNOVIĆ
Foto: M. TUNOVIĆ
U drugoj uzastopnoj utakmici BiH nije uspjela postići pogodak, nedostajao je Miralem Pjanić, no nedostajalo je borbenosti i želje kod onih koji su u plavom dresu istrčali na teren. Nije pretjerano - jedna od najjačih afričkih reprezentacija očitala nam je fudbalsku lekciju.

Slabo prvo poluvrijeme, u kojem smo tek zaprijetili preko Lulića u 30. i 37. minuti okončano je bez pogodaka. Prvotimac Lazija prvo je u 30. minuti izvan šesnaesterca šutirao preko gola, a sedam minuta kasnije iz odlične prilike, sa desetak metara neometan je šutirao pravo u golmana.

Na drugoj strani, Egipat je preko Fatihija i Salaha opasno prijetio Asmiru Begoviću.

U 11. minuti od reprezentativnog dresa oprostio se Samir Muratović. Ispraćen je aplauzima oko 10.000 naših navijača na tribinama stadiona Tivoli, a umjesto njega ušao je debitant Tino-Sven Sušić.

Bezidejnu igru Zmajeva gledali smo i u drugom dijelu koje se od prvog razlikovalo u tome što su Faraoni počeli iskorištavati svoje prilike. U 52. minuti Gedo je pogodio za 1:0, da bi 12 minuta kasnije prednost Egipta udvostručio Salah.

Prva ovogodišnja proba pred Svjetsko prvenstvo tako je za izabranike Safeta Sušića bila vrlo neuspješna. Naredni meč očekuje nas tek u maju. Dovoljno je to vremena za razmišljanje selektoru, stručnom štabu i igračima pred nastup na SP-u u Brazilu koje počinje u junu.

BiH - Egipat 0:2

Stadion Tivoli u Innsbrucku. Gledalaca: 14.281. Sudija: Hameter. Pomoćnici: Staudinger i Riedel (svi Austrija). Strijelac: 0:1 - Gedo (52), 0:2 - Salah (64). Žuti kartoni: Kolašinac (BiH), El Mohamady, Ghazal (Egipat).

BiH: Begović, Bičakčić, Spahić, Kolašinac (od 46. Vranješ), Mujdža (od 46. Hadžić), Medunjanin, Salihović, Muratović (od 10. Sušić - od 79. Vršajević), Lulić (od 62. Hajrović), Džeko, Ibišević (od 62. Višća). Selektor: Safet Sušić.

EGIPAT: Ekramy (od 46. El Hadary), Said Oka, El Mohamady (od 83. Gomaa), El Neny, Fathy, Gedo (od 72. Gamal), Ghaly, Ghazal, Amar

Nema komentara:

Objavi komentar