04 ožujka, 2014

Genocid u Srebrenici "Božija pravda"": Skandalozno da se opravdavaju zločini!

Mehmedović je u izjavi Agenciji Fena kazala da će zbog tih izjava porodice preživjelih žrtava genocida tražiti od Mandića javno izvinjenje
 
Hatidža Mehmedović

Predsjednica Udruženja Srebreničke majke Hatidža Mehmedović izrazila je ogorčenje zbog izjava predsjednika Udruženja porodica nestalih Sarajevsko-romanijske regije Milana Mandića da je genocid u Srebrenici "božija pravda", čime je uvrijedio porodice žrtava.

Mehmedović je u izjavi Agenciji Fena kazala da će zbog tih izjava porodice preživjelih žrtava genocida tražiti od Mandića javno izvinjenje, a ukoliko do toga ne dođe pokrenut će protiv njega sudski postupak.
 
-Skandalozno je da se opravdavaju zločini i genocid u Srebrenici. Srbi umjesto da se stide, oni to veličaju i time se ponose. Svi oni koji negiraju da su počinili zločin to znači da su spremni sutra učiniti krvavije i opasnije zločine - smatra Mehmedović.
 
Ističe da majke koje su izgubile svoje najmilije nikad nisu pomislile na osvetu i da su ponosne na činjenicu da kod porodica nad  kojima je izvršen genocid u Srebrenici nije zabilježen nijedan slučaj osvete.
 
Srebreničke majke se, kaže, jedino uzdaju u božiju pravdu, jer su mišljenja da nema suda koji može presuditi za ubijanje nevinih žrtava.

Mandić, koji je i član Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe BiH, gostujući nedavno na jednoj televiziji izjavio je da je "žestoki ratni zločin napravljen u Skelanima, Kravicama, Bratuncu, Donjim Potočarima 1992. i 1993. godine, a" božija pravda" je stigla 1995. godine“.


Nema komentara:

Objavi komentar