25 ožujka, 2014

Djevojčice udaju se za očeve da sačuvaju nevinost do braka!

Bal čistoće naziv je više nego kontroverznog običaja, koji je zaživeo u čak 48 američkih država. Ritual uključuje simboličnu udaju djevojčica, uzrasta od 12 godina, za njihove očeve koji tako postaju čuvari njihove nevinosti, sve do dananjihovog vjenčanjaBal čistoće (Foto: Kurir)

Tokom rituala djevojčice nose svečane haljine, nalik na vjenčanice, i dobijaju prsten čistoće.

"Udata si za Gospoda i tvoj otac je tvoj dečko", reči su koje očevi izgovoraju tokom ceremonije. Očevi za vrijeme rituala potpisuju zavjet kojim postaju prvosveštenici svog doma i porodice i polažu zakletvu pred Bogom da će čuvati djevičanstvo svojih kćerki.

Djevojčice sa očevima polažu bijele ruže na krst i započinju ples, a  nakon ritulane radnje nemaju pravo ni da poljube mladića. Obaveze traju sve do trenutka dok ne stupe u brak.

"Važno je da zapamtiš da je tvoja želja da slijediš put Gospoda, moraš da sačuvaš sebe od ljubljenja mnogih žaba i da sačekaš svog princa koji te negdje čeka", rekao je otac Ron svojoj ćerki na ceremoniji.

Kontroverznu praksu osnovao je Rendi Vilsnon 1998. godine i koliko je zaživjela pokazuje primjer Kolorado Springa u kojem se za 14 godina 60 očeva odlučilo na ovakav korak.

Nema komentara:

Objavi komentar