02 prosinca, 2014

Ovo su tri najpopularnije seks-poze u Evropi

Postoje brojne seks-poze, što najbolje ilustruje drevni indijski spis - Kama sutra. Međutim, mnoge od tih poza su teško izvodljive, pa mi Evropljani, koji nismo toliko vežbali jogu, volimo one jednostavnije
Seksualni terapeuti savetuju da je najbolji način da osvežite svoj seksualni život – uvođenje novih seks-poza. Donosimo vam tri najpopularnije poze u Evropi.
Poza slon
Ovo je jedna od omiljenih seks-poza u Italiji i Francuskoj, a još se naziva i poza “lenji pas”. U njoj žena leži na stomaku s jastukom smeštenim ispod donjeg dela stomaka kako bi kukovi bili u vazduhu. Partner se nalazi iza njenih leđa i rukama se oslanja na krevet kako bi njegov torzo ostao u vazduhu, dok je nogama naslonjen na partnerku.
Ova modifikacija klasične poze – od pozadi, dodaje određenu dozu romantike, jer su tela nešto bliže pa partneri mogu i da se ljube, a jastuk ispod stomaka omogućava bolju stimulaciju G-tačke.
Lotus poza
Ova je seks-poza omiljena među ljubavnicima u Španiji. U njoj žena seda na krilo muškarca tako da svoje noge omota oko njegovog struka, a njihova tela čine oblik cveta. U Španiji, ova je poza i svojevrsni simbol seksualne slobode jer su u toj zemlji 1970-ih bili zabranjeni filmovi sa eksplicitnim prizorima seksa.
- Španci su masovno odlazili u Francusku da gledaju “Poslednji tango u Parizu”, a upravo taj film prikazuje ovu pozu. U njoj su ljubavnici sasvim priljubljeni i gledaju se u oči – objašnjava profesorka seksologije Belen Molinuevo sa Univerziteta u Madridu.
Misionarka sa stavom
Ova poza je veoma popularna u Holandiji, a predstavlja varijantu tradicionalne misionarske poze. U njoj partnerka leži na leđima sa potpuno raširenim rukama i nogama. Prema seksolozima, ova poza simbolizuje otvorenost i ranjivost žene ljubavniku, što u seks unosi dozu senzualne erotike.

Nema komentara:

Objavi komentar