29 studenoga, 2014

STIŽE NAM GLOBALNO ZAHLAĐENJE

STIŽE NAM GLOBALNO ZAHLAĐENJEDok se većina naših područja u „studenom“ bori s velikim količinama padavina, poplavama i orkanskim olujama, dotle Sjeverna Amerika još jednom proživljava „najgore nalete super-ohlađenog“ polarnog zraka. Temperature su čak i na Havajima i Floridi pale ispod ništice, pa se mi s pravom pitamo što li se dogodilo s „globalnim zatopljenjem“ i zašto ono sve više nalikuje na prethodnicu ledenog doba?
Kako god bilo, u zadnjih dvije i pol godine obara sve moguće i nemoguće meteorološke rekorde, a svako malo se događaju „milenijske“ oluje. Situacija svako malo izmiče svakoj kontroli, imamo „milenijske“ poplave, oluje stoljeća i druge neobične klimatske poremećaje.
Bivši NASA-in stručnjak, klimatolog i inženjer John Casey, je prošle godine uznemirio svekoliku skeptičnu javnost kada je izjavio:
„Sve ove anomalije koje sada vidite, polarne vortekse, zamrzavanje mora, rijeka, nagle padove temperature uz prodore super-ohlađenog polarnog zraka ili pak padove ohlađenih visinskih dijelova zraka na tlo, će u budućim decenijama postati svakodnevnica. Nedostatak hrane i nemiri su nešto s čim ćemo se morati suočiti, bez obzira vjerovali mi ili ne u klimatske promjene.“
Deep Freeze Citrus Florida
Znameniti fizičar Michio Kaku je 08.11.2014. upozorio američku javnost o takozvanom efektu „bombo geneze“,koji će se opet ponoviti,  u kojem će se nad područjem SAD-a  stvoriti polarni vorteks koji će prirediti „pakao na zemlji“ za 250 milijuna Amerikanaca, on je također naveo kako bi ovakve pojave trebale postati svakodnevnica. Na kraju njegova gostovanja na CBS-u, on je upitao:
„Jesmo li mi spremni za takve promjene?“
Kako god bilo Kaku je u dan „pogodio“ meteorološko ludilo nad SAD-om, ali umjesto da najveći mediji na svijetu insistiraju na više informacija, po dalekovidnicama se samo vrte kratki video uraci iz Buffala (kao da je efekt polarnog vorteksa lokalan) uz natpise: „hladnoća okovala Buffalo.“
Ruski klimatolog i poznati astrofizičar Habibullo Abdussamatov je otišao još jedan korak dalje u objašnjenu trenutačnog klimatskog ludila, on je kao prvo naveo kako smo ovakve neobične klimatske efekte imali prilike iskusiti pet puta u zadnjih 1000 godina, s tim da su razmaci između istih sve kraći, a temperature sve niže:
„Globalno zahlađenje će se dogoditi, bez obzira hoće li razvijene industrijske zemlje smanjiti ili održati emisiju stakleničkih plinova. Mi imamo potpuno pogrešne pretpostavke o ljudskom utjecaju na promjenu klime i zbog toga nam se u glavama vrte šašavi scenariji koji nemaju uporišta u stvarnosti. Globalno zagrijavanje je nastalo na nizu pogrešnih kalkulacija i još pogrešnijih uvjerenja, a s takvim stvarima ne možemo doći do istine što nam se sprema u budućnosti. .“
1-meksic48dka-struja
Ovi podaci bi i te kako trebali zabrinuti svekoliku javnost, ne samo zbog toga jer živimo u vremenu sa sve nestabilnijom klimom već zbog ogromne količine laži i manipulacija s kojima nas obasipaju na sve strane. Po tko zna koji put ponavljamo kako znanje štiti, ako znamo da se klima brzo mijenja i postaje sve nepovoljnija po naše i onako sumanuto i bolesno društvo, trebali bi se zapitati, u čijem interesu djeluju naši vrli političari i je li njih briga za narod o kojem se navodno brinu.
Politika i znanost bi trebali biti servis naroda, na žalost svjedoci smo arogantnog, bahatog i samozadovoljnog ponašanja svih onih koji bi nam trebali pomagati.
Čini nam se da jedino možemo pomoći sami sebi, te da se više ne možemo osloniti na vlasti, znanstvenike i medije. Možda je građansko novinarstvo ostalo jedini medij na koji možemo računati. Ako se sami ne obrazujemo i opskrbimo relevantnim činjenicama, nitko nam ih neće dati dragovoljno, stoga pozivamo sve čitatelje da provjere podatke koje smo objavili, ako ne zbog sebe, tada zbog svojih najdražih.

Nema komentara:

Objavi komentar