07 studenoga, 2014

Drvo budućnosti: Zasadio drvo Iz radoznalosti, pa obezbijedio drva za 4 decenije!



Drvo budućnosti Koje raste tri puta brže OD ostalih brzorastućih stabala sam ZA ljubimac Godina dostigne 20 metara visine i 42 centimetra u obimu - Iz daleke krava i Japana, pustilo Je korijenje u Pomoravlju.
drvo-buducnosti-Paraćin-1
U pitanju Je paulovnija BSG Carsko drvo, specijalni Hibrid Koji podnosi Velike temperaturne RAZLIKE, Koje Je Paraćinac Delimir Grkich, znatiželje Radi, zasadio na svojoj njivi u Zmiču.
Posadio Je 150 stabala na ŠEST ari ja ZA tri mjeseca Skoro SVA Su visoka tri Metra, debljina stabala im Je Oko ŠEST centimetara. U rastu zaostaju Samo jedan sadnice Koje Su žučne pod vodom tokom poplave u maju. Grkich Je prezadovoljan načine utvrđene ovim sebi paulovnija u njegovoj njivi "primila", mada Je, navodi, bio prilično skeptičan Kad sebi odlučio ZA sadnju. IPAK, radoznalost Je pobijedila, ai Ekonomski efekat, Jr paulovniju poznavaoci nazivaju drvetom budućnosti upravo zbog isplativosti njenog uzgajanja.
OVO drvo porijeklom Je Iž krava gdje takvi koristi Više OD 3.000 Godina. Rasprostranjeno Je IU Japanu, au Srbiju Je stiglo tek nedavno Preko rasadnika Koji SE ZA PROIZVODNJU specijalizovao i distribuciju Ove sadnice. Stvar Je u grobu da Su sebi tek Sada pojavili hibridi ovog neobičnog stabla Koji mogu da uspijevaju u klimatskim uslovima kakvi postoje Kod nas. Ukrštanjem, paulovnija Je adaptirana ZA Naše područje, pa tužna Nove vrste mogu da izdrže zimske temperature vati ja OD Dvadeset stepeni Celzijusa Ispod nultu, ljeti - Preko 45 u plusu!
, Da krene SA sadnjom kineskog drveta, Grkića Je podstakla, objašnjava, ekonomska Križa i jedna televizijska emisija o njemu.
"Cijena ogrijevnog drveta SVE Je veća Jr sebi šume nemilice sjeku, pošumljavanja Nema.Stabla paulovnije Sam zasadio zbog grijanja ja, Kako vidim, neću sebi pokajati. Zaista raste VRLO Brzo Tako, da spremam Nove sadnice. Na proljeće zasadiću Jos 1.000 na 40 ari i poduzme cu svojoj porodici obezbijediti ogrevno drvo ZA naredne tri učiniti četiri decenije.Planiram sječu 10 puta u Tom Mjesečni, kako bi šaliti svake četvrte godine "- izvodi ekonomsku računicu Grkich.
Carsko DRVO IMA ogromne listove sam lisnu površinu, zbog Cega i raste Tako, Brzo. Lako sebi obrađuje ja Spada u kvalitetno Tehnicko drvo. ZA industrijsku upotrebu spremno Je ZA 7 do 10 year, ZA VRIJEME da se stablo dostiže debljinu OD pedesetak centimetara. U Kini, recimo, običaj nalaže da se, Kad sebi Rodi žensko dijete, zasadi jedna paulovnija Koja sebi sječe Kad djevojka Staša ZA udaju. Od nje sebi Pravi kompletan namještaj ZA Miraz.
Nakon sječe, novo stablo izrasta Iž Panja. I Tako, Sedam puta, what u velikoj mjeri Cini VRLO isplativom investiranje u sadnicu.

Nektar

Zasadi paulovnije odlični Su I ZA pčelare Jer Su njeni cvjetovi Puni nektara. Paulovnija Jos može da sebi koristi ZA ishranu Stoke. U Tom slučaju Sadi sebi Gušće, lisna masa Kosi sebi svakih 20 Dana. Ta stočna hrana hranljivija Je OD lucerke. Ako sebi opalo lišće prekrije zemljom, dobije sebi kvalitetan humus ZA đubrenje.

Kiseonik ZA 60 LJUDI

Preme Grkićevim riječima, paulovnija Je korisna ja Kao čuvar životne sredine Jer nije zagađivač prilikom sagorjevanja. Tona kineskog drveta "daje" svega Pola kilograma pepela.UZ se, zbog Velike Mase i količine listova Koji Su Široki radim 75 centimetara, paulovnija proizvodi veliku količinu kiseonika. Kaže da Jedno stablo proizvede kiseonika What potroši 60 LJUDI.

Nema komentara:

Objavi komentar