26 rujna, 2014

VIDEO / Teorije zavjere: Šta se zapravo desilo 11. septembra?


Putničkim avionima nije bilo moguće izvesti teroristički napad na "Blizance" u New Yorku 11. septembra 2001. godine, tvrdi bivši pilot Džon Lir (65).
 

On je naveo više činjenica kojima potvrđuje svoju tezu. Pilot, koji u karijeri ima više od 19.000 sati leta na više od 160 različitih aviona, kaže da je fizički nemoguće da avioni tipa Boeing tom brzinom koju su udarili u "Blizance" lete na toj visini.

- Zbog gustine vazduha na 300 metara od zemlje, avion ne može da leti brzinom od 870 kilometara na sat. Takođe, u slučaju udara u zgradu, neki dijelovi aviona bi se raspali prilikom sudara sa čeličnom konstrukcijom – kaže Lir i dodaje da bi neki dijelovi i pored sudara ostali gotovo cijeli.

- Motori aviona bi poslije udara u konstrukciju, i pored udarca, ipak zadržali svoj osnovni oblik – navodi ovaj penzionisani pilot.

U moru teoretičara zavjere, njegove riječi ipak imaju težinu pošto je on jedini pilot koji je ikad dobio certifikat Federalne avio-administracije, a posebnu težinu ima i što je bivši službenik CIA, pošto je letio širom svijeta za tu obavještajnu agenciju.

On je opovrgao i zvanične izvještaje prema kojima su avionima upravljali otmičari.

- Neiskusni piloti ne mogu da upravljaju takvim tipovima aviona. To je jednostavno nemoguće – tvrdi Lir.

Inače, njegove tvrdnje nisu jedine teorije o mogućoj zavjeri američke vlade. Podsjetimo na samo jedan od video-snimaka objavljenih na You Tubeu, koji pokazuje da je napad 11. septembra montiran.






(24sata.info)

Nema komentara:

Objavi komentar