19 rujna, 2014

Dvije najveće prepreke za zadovoljavajući seksualni život

Dvije najveće prepreke za zadovoljavajući seksualni život

Nezdrav odnos s vlastitim tijelom može utjecati na vašu sposobnost da uživate u seksu. Sram zbog izgleda i nisko samopoštovanje, kao i nedostatak razgovora o seksu, prepreke su zbog kojih mnogi nemaju zadovoljavajući seksualni život.

Betty Dodson održava radionice na kojima pomaže ženama da pronađu izvor seksualnih nesigurnosti i da poboljšaju sliku o vlastitom izgledu. 

Na radionicama se žene suočavaju s dvije najveće prepreke za zadovoljavajući seksualni život - slikom o vlastitom tijelu i razgovorima o seksu. 

Suočavanje sa sobom: Poboljšajte sliku o vlastitom izgledu


Kad su žene u pitanju, njihova slika o vlastitom tijelu direktno utječe na seksualnost. To je povezano s društvenim idealima te standardima ljepote i ima utjecaj na mnoga područja u našim životima. Većina žena ne shvaća da je slika o vlastitom tijelu nešto što se uči. Nismo rođeni s mržnjom prema vlastitom tijelu. Naše majke, prijatelji, partneri..., svi doprinose tome kako ćemo doživljavati vlastito tijelo i izgled. Slika o vlastitom tijelu je nešto što je društveno konstruirano. Postoji puno zabluda o odnosu između slike tijela i seksualnosti. Ako imate pozitivno mišljenje o vlastitom izgledu to ne znači da će vaš seksualni život biti bolji, ali ako naučite kako se osjećati ugodno u vlastitom tijelu, to može dovesti do pozitivnijih seksualnih iskustava. Činjenica je da su žene koje imaju zdrav odnos s vlastitim tijelom, koje istražuju same sebe i koje se samozadovoljavaju, iskusnije u tome da i partnera nauče kako da ih seksualno zadovolji. Poznato je i da žene koje imaju negativnu sliku o vlastitom tijelu i izgledu često donose i nezdrave seksualne odluke. Što se bolje osjećate u vlastitom tijelu to će i vaše seksualno zdravlje biti bolje. 

Pronalaženje riječi: Razgovor o seksu


Mnogim ženama otvoren razgovor o seksu predstavlja problem i ne shvaćaju da je razgovor o seksu lijek koji može izliječiti ranjeno tijelo, srce, um i dušu. Razgovor o seksu može puno toga promijeniti. Žene koje prihvate seksualnu komunikaciju i poboljšaju seksualni vokabular bit će iskusnije kao majke i kao partnerice kad su u pitanju seksualni problemi i bavljenje te suočavanje s njima. Rađamo se kao seksualna bića i imamo pravo na seksualno zadovoljstvo. Bilo da je riječ o razgovoru s terapeutom, prijateljima ili partnerom, razgovo o seksu ne treba izbjegavati. Razgovor o seksu je nužan ako želite imati zadovoljavajuć seksualni život isto kao što je i pozitivan odnos prema vlastitom tijelu. 

Nema komentara:

Objavi komentar