04 listopada, 2014

FOTO: Kako raditi s najljepšim ženama svijeta dok su potpuno gole


Russell James iznimno je zaposleni fotograf, čovjek kojem sigurno zavide muškarci diljem svijeta, zahvaljujući dugačkom popisu zgodnih žena koje je fotografirao gole.
 
Foto: Russell James

Upravo je taj dio svog opusa James sad odlučio ukoričiti te mu je nedavno izašla knjiga nazvana "Angels", kompilacija radova sa supermodelima u proteklih dva desetljeća. U razgovoru za Huffington Post otkrio je ponešto o svojem poslu, uključujući i detalje o tome kako je raditi okružen golim ženama, prenosi Index.

"Shvaćam da postoji onaj neugodan trenutak, golema neugoda o kojoj se ne priča, kad je netko ispred vas gol, a vi niste i držite fotoaparat. Iz tog razloga često započinjem snimanje dajući do znanja svima u prostoriji da se to događa. Neću samo stajati u pozadini i reći nešto poput 'Kako si lijepa'. Štoviše, napravit ću suprotno. Iako povremeno imam potrebu uzviknuti: 'O moj Bože, nevjerojatna si!', često snimanje počinjem krupnim kadrom oka ili nekog drugog dijela lica.

Mislim da ljudi to vole jer u tom trenutku shvate da me zanimaju oni, njihova ljepota. Pristup je najvažniji, mora biti s poštovanjem", poručio je James. Nakon toga otkrio je i što mu je najvažnije na snimanju: "Manekenki uvijek mora biti ugodno. Izbacim iz prostorije sve koji tamo ne trebaju biti, spustim rolete. Želimo stvoriti nešto lijepo i inovativno, a ne nešto izrabljivačko. Ako se osobi koju snimam ne svidi rezultat, nikad ne objavljujem fotografiju".

Od poznatih manekenki, izdvojio je jednu koja ga se izrazito dojmila: "Najveće transformacije koje sam vidio može izvesti Lily Aldridge. Ona je genetsko čudo - apsolutno je prelijepa. Nosila je Victoria's Secret, ali je i majka. Kad sam je zamolio da je snimam za ovaj projekt, to joj je bila prilika da pokaže koliko je seksi. Stvarno me iznenadila".
-

Nema komentara:

Objavi komentar