04 siječnja, 2015

Najbolji filmovi 2014. godine

Još jedna odlična filmska godina je iza nas u kojoj smo vidjeli nekoliko odličnih filmova radi kojih smo potegnuli u kino. Naravno da smo radi nekih požalili što smo potrošili za ulaznicu, ali ovoga puta nećemo o tim promašajima i razočaranjima već o onima koji su nam ostali u dobrom sjećanju. Kako se sada čini, i ova 2015. godina biti će puna odličnih naslova i nadamo se samo kako ćemo imati velike probleme kod pripreme slične liste na početku slijedeće godine.

Boyhood

boyhood
Redatelj: Richard Linklater
Glumci: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke, Lorelei Linklater
Odlična drama o odrastanju dječaka od njegove šeste godine do osamnaeste i života između rastavljenih roditelja. Najveća prednost ovoga filma je ta da je sniman punih 12 godina sa istom ekipom pa u cijelom filmu pratimo odrastanje jednog dječaka i njegove sestre. Svakako preporuka ako trebate odmor od silnih sci-fi i akcijskih filmova.

Guardians of the Galaxy

Guardians-of-the-Galaxy-2-1308x1940
Redatelj: James Gunn
Glumci: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel
Dugo očekivana ekranizacija stripa nije razočarala. Film koji ima sve, od humora, akcije do ljubavnog zapleta, ali i drveta koje sve vrlo brzo zavuče pod kožu.

The LEGO movie

11177655_800
Redatelj: Phil LordChristopher Miller
Glumci: Will ArnettElizabeth BanksAlison Brie, Will Ferrell
Obožavatelji LEGO kockica došli su konačno na svoje izlaskom filma “The LEGO movie”. I ne samo obožavatelji, jer je film stvarno odličan. Humora ne nedostaje, zapleta također, i ono što je najbitnije, nije nam bilo žao uloženih kuna za gledanje u kinu.

Nightcrawler

nightcrawler-2014-film-poster
Redatelj: Dan Gilroy
Glumci: Jake GyllenhaalRene RussoBill Paxton
Odličan triler o mladom momku koji očajno treba posao i pronađe ga na vrlo čudan način. Jedan od najboljih filmova Jake Gyllenhaala koji je iz filma u film sve bolji. Bitno da ne uzima više glupe uloge poput “Princa iz Perzije”.

Birdman

birdman-poster-1
Redatelj: Alejandro González Iñárritu
Glumci: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts
Glumac poznat po ulogama superjunaka pokušava se vratiti na staru slavu prihvaćajući ulogu u predstavi. Zvuči dosadno, ali odličan film koji zaslužuje biti na ovoj listi.

Gone Girl

gone-girl-poster
Redatelj: David Fincher
Glumci: Ben Affleck, Rosamund Pike, Tyler Perry, Neil Patrick Harris
Ako ste mrzili Bena Afflecka kao mi, nakon ovog filma promijenili ste mišljenje, kao i mi. Odlična gluma u filmu punog preokreta. I još bolja Emily Ratajkowski.

Interstellar

2699116-9791238832-inter
Redatelj: Christopher Nolan
Glumci: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Casey Affleck, Ellen Burstyn, Matt Damon
Dugo se čekao, dugo se najavljivao i nije razočarao. Kažu kako ovo nije najbolji Nolanov film, ali kada je ljestvica tako visoko, teško da se to može reći.

The Grand Budapest Hotel

img2_event_main
Redatelj: Wes Anderson
Glumci: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton
Film koji je osvojio mnoga srca zaslužuje biti na ovoj listi. Radnja u hotelu između dva svjetska rata uključuje dramu, humor i avanturu.

The Equalizer

The_Equalizer_El_protector-392015711-large
Redatelj: Antoine Fuqua
Glumci: Denzel WashingtonMarton CsokasChloë Grace Moretz
Ako volite osvetničke filmove poput “Taken-a”, ovaj film je bio iznad svih u 2014. godini. Odličan Denzel u filmu u kojem nije ostavio ni najmanju šansu svojim neprijateljima, ruskoj mafiji. I to potpuno sam.

The Raid 2

The-Raid-2-Mosaic-Poster
Redatelj: Gareth Evans
Glumci: Iko Uwais, Arifin Putra, Tio Pakusodewo, Oka Antara, Julie Estelle
Svakako preporuka ako volite dobru akciju. Nakon prvog dijela jedva smo čekali nastavak koji nije razočarao. Ako ste slučajno propustili ovaj Indonezijski film, trk po prvi dio pa zatim na drugi koji se direktno nadovezuje. Radnja prvog dijela započinje dolaskom policijske ekipe u zgradu punu zločinaca. Glavni mafijaš zaključava zgradu i nudi nagradu svakom tko ubije policajca. Film je prepun scena tučnjave koja neće dosaditi niti kada krene drugi dio.

Edge of Tomorrow

preuzmi
Redatelj: Doug Liman
Glumci: Tom CruiseEmily BluntBill Paxton
Tom Cruise zadnje vrijeme snima svašta, ali ovaj film spada u kategoriji boljih. Radnja je budućnost i rat između vanzemaljaca koji pokušavaju uništiti ljudsku rasu. Tom Cruise glumi mladog časnika koji je ubačen u središte velike bitke koja bi trebala preokrenuti stvari, ali nešto se zakomplicira. Kako bi rekli “Sviščev dan” u budućnosti.

Chef

chef-5414ab2543177
Redatelj: Jon Favreau
Glumci: Jon FavreauRobert Downey Jr.Scarlett Johansson


Lagana drama s elementima komedije u kojoj Jon Favreau glumi poznatog kuhara koji se vraća korijenima kuhanja. Vjerujemo kako su nakon ovog filma mnogi upisali tečajeve kuhanja.

Nema komentara:

Objavi komentar