23 veljače, 2014

Imali ste loš dan? Sedam stvari koje će vam popraviti raspoloženje!


Probleme je uvijek najbolje podijeliti s nekime. Naučno je dokazano da zagrljaj ima terapijsko djelovanje.
 
Ilustracija / 24sata.info

Svi imamo loše dane, no tu su uvijek stvari koje bi trebala zapamtiti upravo na takve dane.

Donosimo nekoliko savjeta kako popraviti raspoloženje u takvim situacijama.
 
1. Pusti sve van
 
Takve je stvari uvijek najbolje podijeliti s nekime. Roditelji, prijatelji ili dečko poslužit će kao odlična terapija. Sve je bolje od zadržavanja problema u sebi.
 
2. Najdraža serija ili film
 
Jedna od također dobrih stvari u takvim situacijama uključuje to da sjedneš, opustiš se i pogledaš svoju omiljenu seriju ili film, pa makar po stoti put.
 
3. Izlazak s prijateljima
 
Kad dođu takvi dani, naučiš tko su ljudi koji će ti izmamiti toliko potreban osmijeh na lice. Okreni njihove brojeve, oni su idealna stvar za momentalno podizanje raspoloženja.
 
4. Zagrljaj bolje polovice
 
Naučno je dokazano da zagrljaj ima terapijsko djelovanje, posebno od osobe koja nam je draga. Tako problemi sigurno neće nestati, ali će se barem učiniti lakšima.
 
5.Uživanje u zabranjenom zadovoljstvu
 
Svatko od nas ima jedno ili više takvih zadovoljstva. To može biti čokolada za vrijeme dijete i treninga ili nova haljina za vrijeme štednje. Kad dođe lošije vrijeme nego inače, sve je dozvoljeno.
 
6. Ples
 
I on je vrsta tjelovježbe, a kad vježbamo naše tijelo proizvodi više endorfina, hormona sreće. Slušalice na uši i najdraža stvar na "replay".
 
7. Razmazi se
 
Vruća kupka, manikura, pedikura. Teško je u takvim situacijama osjećati se dobro u vlastitoj koži, a ovako ćeš se sigurno osjećati bolje.

-

Nema komentara:

Objavi komentar